Pokyny pre okresné komisie

Na tomto mieste by sme chceli uviesť niekoľko vecí, ktoré vám v komisiách usmernia prácu.

 

MO je postupová súťaž, začína domácim kolom (všetky kategórie), z neho sa postupuje buď do školského kola (kat. A,B,C) alebo do okresného kola (kat. Z5 až Z9). V kategóriách A,B,C sa zo školského kola postupuje do krajského kola a v kategórii A sa z krajského kola postupuje do celoštátneho kola. V kategórii Z9 sa z okresného kola postupuje do krajského kola.

Domáce kolá

Po opravení domácich kôl si riešenia archivuje škola, tieto sa ďalej neposielajú na koordináciu. Na škole sa zostaví výsledková listina, odporúčame použiť nasledovnú šablónu pre domáce kolá. Výsledky domácich kôl sa v prípade kat. Z5 až Z9 zasielajú na príslušné centrá voľného času (zoznam CVČ). Okresná komisia MO na základe združeného poradia pozve riešiteľov  do okresného kola.

Školské kolá – kat. A,B,C – tieto sa okresných komisií netýkajú, ich výsledky sa posielajú priamo krajskej komisii MO

Okresné kolá – kat. Z5 až Z9

Po opravení okresného kola (kat. Z5 až Z9) okresná komisia zostaví výsledkovú listinu, odporúčame použiť  nasledovnú šablónu pre okresné kolá. Túto listinu zašle na odbor školstva Žilinského okresného úrad, zabezpečuje p. Berzáková, kontakt nájdete tu. Okrem toho v prípade kategórie Z9 sa výsledková listina elektronicky posiela na krajskú komisiu (zabezpečuje Mgr. Mária Čamborová, tu sa nachádza adresa a kontakt), kde sa vyhodnotia štatistiky a na základe združeného poradia zo všetkých okresov pozývajú riešitelov do krajského kola.

Krajské kolá

Krajské kolá spoluorganizuje krajská komisia. Po opravení krajského kola (kat. Z9, A, B, C) sa zostaví výsledková listina, odporúčame použiť nasledovnú šablónu pre krajské kolá.  V prípade kat. A sa výsledková listina zasiela na Slovenskú komisiu MO. Táto určí bodovú hranicu od ktorej sa riešenia koordinujú na celoslovenskej úrovni. Po koordinácii na základe združeného poradia sa pozývajú riešitelia na celoslovenské kolo MO kat. A.